„Реакциите“ за новият Фейсбук „Лайк“ бутон са вече налични за всички потребители

Бутонът „Лайк“ във Фейсбук винаги е бил една голяма недомислица. Ако някой публикува нещо позитивно, то тогава бутона „Лайк“ си е точно на място и върши чудесна работа. Употребата му означава че ти харесваш статуса. Просто и очевидно. Но какво става ако някой например публикува статус, че кучето му е умряло? Вие харесвате това, че потребителя е споделил тази информация или всъщност вие харесвате самия факт, че кучето му е умряло. От тази гледна точка „Лайк“ бутона е силно ограничен и не работи коректно за всички видове публикации.
Най-накрая, Фейсбук се осъзнаха и решиха да оправят тази недомислица с „Лайк“ бутона като го превърнат в бутон изразяващ няколко реакции. Тази седмица тези „реакции“ към „Лайк“ бутона бяха добавени глобално за всички потребители, като можем да избираме от общо шест „реакции“.
Оригиналният „Лайк“ бутон си остава, но към него се присъединяват „Любов“, „Хаха“, „Йай“, „Уау“, „Тъга“ и „Ядосан“. Всеки един от бутоните е анимиран за да ни улесни в избора на правилната реакция.
Тези шест „реакции“ не бяха добавени просто ей така. Това се случи благодарение на едногодишната работа на екипите на Фейсбук. Извършени са задълбочени анализи на различните постове които потребителите публикувате социалната мрежа. Също така „реакциите“ са били тествани на определени страници за да се види как те се възприемат от хората.
Сравнени с оригиналния „Лайк“ бутон, „реакциите“ са едно огромно подобрение и една голяма крачка напред. Шестте реакции са напълно достатъчни за да изразите мнението си за всяка една възможна публикация. Можете да харесате или да обичате нещо или пък да бъдете ядосан или разстроен за нещо. Ако нещо ви се е сторило смешно или забавно има подходящата реакция и за това. Единственото нещо което изглежда че липсва е реакция за безразличност към дадена публикация, но мисля че неизползването на каквато и да е реакция към дадената публикация показва идеално и тази ваша реакция.